Medvehagymás töltött gomba
Aki szereti a zöldséget, és a most szezonális medvehagymát, az bizonyára örülni fog ennek a gyors finomságnak. Pillanatok alatt fantasztikus ebéd vagy vacsora készülhet most a gombából és némi sonkamaradékból.
Hozzávalók:
- 70 deka gomba
- 20 deka sonka
- 10 deka sajt (feta)
- 3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma v 4-5 levél medvehagyma
- pici zsiradék, ételízesítő
Elkészítés.
A gombát megmossuk, a szárát kitörjük. A gombafejeket sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe helyezzük. Pici zsiradékon (ki mit használ) megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát (ha medvehagymát használunk, akkor azt a legvégén tesszük a masszához apróra szeletelve) hozzáadjuk a felkockázott gombaszárakat, sonkát, a tojást. Tűzről levéve tejföllel összekeverjük, majd ízesítjük. (Ételízesítő helyett én csak sót és borsot használok.) Rövid időre sütőbe tesszük. kb 18o fokon 2o percig, majd rámorzsoljuk a feta sajtot vagy ráreszeljük a trappistát, és csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg ráolvad a sajt. Rizskörettel tálaljuk.
Ha még nem unod a medvehagymát, akár pitét is készíthetsz belőle!
Hozzászólás zárolva.